Scroll Top

Leestip: The McKinsey Mind

De inhoud van dit artikel

The McKinsey Mind, de top topper!

Dacht je dat The McKinsey Way een topper was? “The McKinsey Mind” is nog beter. Dit boek geeft je verdergaande inzichten, modellen en bronnen, in en over de toepassing van probleemoplossende hulpmiddelen en managementtechnieken van ‘s werelds beste strategische adviesbureau. Dit boek is daarmee een praktisch vervolghandboek op de internationale bestseller The McKinsey Way.

Een eerste stap-voor-stap handleiding voor het bereiken van McKinsey-stijl oplossingen en succes. The McKinsey Mind onthult de praktische geheimen achter het succes van McKinsey. Het behandeld o.a. hoe leidinggevenden uit elke soort industrie deze tactieken kunnen gebruiken om meer pro-actief en succesvol te zijn in hun dagelijkse besluitvorming.

Dit boek legt stap voor stap uit hoe je de hulpmiddelen, technieken en strategieën van McKinsey kunt gebruiken in je eigen adviespraktijk om kernproblemen in het bedrijfsleven op te lossen en om elke zakelijke onderneming succesvoller te maken.

Accountants, adviseurs, leidinggevenden en ondernemers kunnen dit boek lezen om ideeën en inspiratie op te doen voor manieren om:

  • McKinsey’s MECE (mutually exclusive, collectively exhaustive) te volgen;
  • Zakelijke problemen te framen met een op feiten gebaseerde analyse;
  • Dezelfde op feiten gebaseerde analyse te gebruiken in combinatie met buikgevoel om strategische beslissingen te nemen;
  • Effectieve interviews te houden en de inhoud van die interviews goed samen te vatten;
  • De gegevens te analyseren om de “so what” te achterhalen;
  • Helder, de op feiten gebaseerde oplossingen te communiceren naar alle relevante besluitvormers;
  • De kennis in elke organisatie vast te leggen en te beheren om de waarde ervan te maximaliseren.

Omdat organisatorische problemen maar zelden op zichzelf staan, bespreekt The McKinsey Mind deze benaderingen om je te helpen tot bruikbare en zinnige oplossingen te komen.
The McKinsey Mind biedt een inkijk op de hulpmiddelen, praktijken, en filosofieën die dit leidende consultancybureau hebben geholpen om generaties van slimme jonge MBA’s te ontwikkelen tot betrouwbare bedrijfsadviseurs.

The McKinsey Mind helpt jou als accountant/adviseur om te leren denken met eenzelfde discipline en toewijding om zakelijke successen te creëren.

Is dit boek iets voor jou? Het boek is te bestellen op Bol.com

The McKinsey Mind