Scroll Top

Over Management Kompasgroep

Over Management Kompasgroep

Wij zijn Management Kompasgroep. Dé transitiepartner voor accountants & bedrijfsadviseurs die zich richten op MKB bedrijven.
Ons doel is een hoger rendement én hogere bedrijfswaardering voor zowel het MKB als accountants & bedrijfsadviseurs te realiseren.

De sleutel hiervoor ligt bij het geven van waardevol advies. Ons motto luidt dan ook: ‘méérwaarde door advies’.

Om accountants en bedrijfsadviseurs hierbij te ondersteunen hebben we een totaalpakket ontwikkeld dat bestaat uit: advisering, opleiding en softwareontwikkeling.

De basis voor onze filosofie is het unieke ManagementKompasSysteem®(MKS®). Een wetenschappelijke methode die we, in samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen, hebben ontwikkeld om rendementsverbetering bij bedrijven te realiseren. Vervolgens hebben we deze methode doorontwikkeld tot een pragmatische totaal adviesmethodiek voor accountants en advieskantoren.

Middels het MKS kun je o.a. razendsnel inzichtelijk maken ‘hoe’ een onderneming het rendement kan verbeteren én grip kan krijgen op prestaties in de toekomst. Op deze manier worden strategische beslissingen niet op gevoel, maar goed onderbouwd genomen!
Vanuit ons kantoor in Venray helpen wij bedrijfsadviseurs en accountantskantoren in Nederland en België nóg waardevoller te worden voor MKB ondernemers.

Het ontstaan van Management Kompasgroep

Mijn naam is Luuk Haegens en samen met mijn vader Lau Haegens hebben wij Management Kompasgroep opgericht. Tot 2015 werkte ik ca. 11 jaar in accountancy en als fusie- en overname adviseur. Als overname adviseur begeleidde ik het gehele proces en ik verbaasde me regelmatig over ‘hoe’ slecht ondernemers hun managementinformatie op orde hadden.

Ze hadden vaak weinig inzicht in hun kostprijs, verkoopcalculaties en in winst- of verlieslatende activiteiten. Het fascineerde me enorm, dat de meeste ondernemers eigenlijk maar zo weinig wisten over de prestaties binnen hun eigen onderneming.

In de periode dat mijn vader Lau Haegens vennoot en accountant bij Rühl Haegens Molenaar was, ontwikkelde hij in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen het ManagementKompasSysteem® (MKS®). Een wetenschappelijke en tevens zeer praktische benadering van ondernemingsplanning binnen het MKB.

Toen ik in 2015 voor mezelf begon om ondernemers aan de voorkant (voor de bedrijfsoverdracht) te helpen met rendementsverbetering en waarde creatie, ben ik zelf de MKS methode gaan toepassen en zag direct de kracht en het potentieel. Ik dacht “Dit is een échte game changer voor iedere ondernemer”.

Vanaf 2016 heb ik samen met mijn vader en Management Kompasgroep de methode verder doorontwikkeld tot een adviesmethodiek met een totaalpakket voor accountants en bedrijfsadviseurs. We zijn er trots op dat we met ons team iedere dag opnieuw ondernemers én adviseurs helpen álles uit hun bedrijf te halen.

Met behulp van de MKS methode leggen we namelijk moeiteloos de vinger op de zere plek én zien we kansen die voor anderen vaak verborgen blijven. Hiermee kunnen ondernemers zelf iedere dag bewust werken aan een hoger rendement en hogere bedrijfswaarde. Niet met dikke rapportages of uitgebreide dashboards maar enkel met 3-5 variabelen die overzichtelijk, begrijpelijk en beïnvloedbaar zijn.

Met onze aanpak maken we het werk van adviseurs en ondernemers leuker, makkelijker en succesvol!

 

Hartelijke groet,

 

Luuk (L.M.J.) Haegens MSc RAB

Managing Partner, Trainer & Coach

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Ons team

IMG_7520a1
Monique Kersten-Krebbers
Management Assistente
IMG_7503a1
Luuk Haegens
Managing partner - Adviseur
Ton
Ton wouters
Associate partner - Trainer
IMG_7454aLau1
Lau Haegens
Oprichter - rva
IMG_7537a1
Marcel Spapens
ICT Adviseur
IMG_7513a1
Dennis Bloemers
Analist - Bedrijfseconomie
IMG-20210221-WA0001
Geert Vercauteren
Partner MKS Academy België - Adviseur