Scroll Top

Leestip: Performance Dashboards and Analysis for Value Creation

Performance Dashboards and Analysis for Value Creation

Een wat ouder boek en in het engels maar zeker niet minder relevant in tijden als deze. Het gaat over ondernemingswaarde, waarde creatie en prestatiemanagement.

Ben je benieuwd hoe je als accountant-adviseur je klanten kunt helpen bij waarde creatie? En hoe je hiervoor prestatiedashboards kunt gebruiken? Dit boek linkt ondernemingswaarde, waarde creatie en prestatiemeting aan elkaar, het geeft een mooie diepgang aan deze onderwerpen en inspiratie om hier direct mee aan de slag te gaan.

Ongeacht voor welke sector jij werkzaam bent als accountant-adviseur het is altijd belangrijk om samen met de ondernemer te analyseren hoe zijn bedrijf waarde kan creëren zowel voor de aandeelhouders als de overige stakeholders op zowel de korte als de lange termijn.

De focus hierbij hoort ook uit te gaan naar de kritische bedrijfsprocessen om prestaties te leveren op korte termijn en waarde op de langere termijn. Dit boek “Prestatiedashboards en analyse voor waarde creatie” is technisch van aard en bevat de nodige modellen en handvatten om dit te bij klanten te kunnen inzetten.

In dit boek komen onder andere deze onderwerpen voor:

  • De managementuitdaging: prestaties, financiën en waarde integreren;
  • Context creëren en de basisprincipes behandelen;
  • De fundamenten van finance;
  • Kernbegrippen voor waardering;
  • Het bedrijfsmodel en financiële projecties;
  • Omzetgroei en de kracht van pricing;
  • Operationele effectiviteit;
  • Financiële effectiviteit;
  • Prestatie- en waarde drijvers;

De auteur van het boek is Jack Alexander. Jack is een ervaren CFO en uitvoerend directeur die nu consultant, auteur, docent en ondernemer is.  Als oprichter van Jack Alexander & Associates, LLC, geeft hij advies aan bedrijven in een breed scala van financiële en operationele gebieden, met een focus en passie voor Financiële Planning & Analyse (FP&A) en Business Performance Management (BPM).

Heeft dit boek je interesse gewekt en ben je benieuwd hoe dit boek jou en jouw klanten kan helpen met het behalen van je korte- en lange termijn doelen. Bekijk dan het boek op Bol.com.

Boek over waarde creatie