Scroll Top

Leestip: Businessplan op 1 A4 – Word succesvoller met OGSM

Businessplan op 1 A4 – Word succesvoller met OGSM

Plannen maken en uitvoeren? Het kan altijd makkelijker.

Alle accountants-adviseurs herkennen dit. Ondernemers maken continu plannen. De vraag is of daar voldoende draagvlak voor is en of het plan is concreet genoeg is. Het gevolg van te weinig draagvlak en concreetheid is dat plannen vaak niet gerealiseerd worden.

Het boek Businessplan op 1 A4 leert jou en je klanten om teleurstelling te voorkomen en belanghebbenden te inspireren. Deze methode dwingt tot het handteren van een structuur waarin is nagedacht over: “Hoe maak je een businessplan dat werkt”?

Dit boek laat praktische en goed leesbare boekje laat je zien hoe je met de OGSM methode een (business) plan maakt dat werkt! OGSM staat voor: Objective, Goals, Strategies en Measures. Het mooie is dat de methode op 1 A4 uit te voeren is. Het plan leidt van visie naar actie en maakt het mogelijk om doelstellingen te koppelen aan concrete activiteiten.
Het MKS Actie- & verbeterplan op 1A4 is gebaseerd op deze succesvolle methode.

Enkele pluspunten in het gebruik van deze methode zijn:

  • Overzichtelijk;
  • Inspirerend;
  • Concreet;
  • Meetbaar;

De methode wordt wereldwijd gebruikt door vele organisaties. Ook grote organisaties als NASA, Procter & Gamble en Coca-Cola hebben de OGSM methode succesvol toegepast.

Deze aanpak is uitermate geschikt voor het opstellen van een businessplan op 1A4 maar kan ook als basis worden gebruikt voor marketing- & salesplannen bijvoorbeeld. Na aanschaf van het boek zijn er diverse handige powerpoints te downloaden en je kunt gebruik maken van een handige app.

De auteurs van dit boek zijn Marc van Eck en Ellen van Zanten.

Ben je geïnspireerd gemaakt? Of wil je meer weten over het boek? Het boek is online te koop bij Managementboek.

Businessplan op 1 A4