Scroll Top

SKIËN, SNELHEID EN BEDRIJFSRESULTAAT, WAT HEEFT DIT MET ELKAAR TE MAKEN?

Skiën, snelheid en bedrijfsresultaat, wat heeft dit met elkaar te maken?

Afgelopen krokusvakantie was het tijd voor de jaarlijkse wintersportvakantie. Als fanatieke skiër houd ik graag alle prestaties gedurende de week bij. Door middel van een app bekijk ik iedere dag wat het resultaat van dag geweest is.  Hoeveel kilometer heb ik geskied? Hoeveel liften heb ik genomen? Wat was de maximale hoogte? En vooral … wat was mijn maximale snelheid?

Waarom ik dit allemaal wil weten? Tijdens de wintersport hebben mijn vrienden en ik altijd de strijd om de hoogste snelheid. Om deze ‘wedstrijd’ te winnen gebruiken wij allemaal dezelfde app.  Op de bovenstaande foto is de winnende snelheid van dit jaar te zien, 110 km/uur! Deze snelheid is behaald op de welbekende ‘worldcup’ piste van Sölden. Tot op de laatste dag zag het er naar uit dat ik niet zou winnen. En dat motiveerde mij om nog fanatieker de tussenstand te controleren en harder te gaan. Hierdoor heb ik uiteindelijk toch de winst weten te pakken.

Tijdens de reis naar huis bedacht ik dat een ondernemer wel eens in dezelfde situatie zou  kunnen zitten als mijn vrienden en ik.  Een ondernemer zou eigenlijk op ieder moment zijn resultaat moeten kunnen checken.  En ook zou hij de gegevens moeten hebben om bij te kunnen sturen als dat nodig is.

Maar hoe weet je nu zelf als ondernemer hoe het  deze dag/week/maand gegaan is? Dit is vaak niet zo makkelijk als een app openen en de getallen aflezen. Dit is natuurlijk wel erg belangrijk voor de stuurbaarheid van jouw bedrijf. Als je wacht tot de jaarafsluiting om te weten of een bepaald resultaat behaald is kan je niet meer bijsturen. Het is dus erg belangrijk om periodiek het bedrijfsresultaat te volgen. Maar hoe doe je dit op een snelle en efficiënte manier?

Sinds kort werk ik als assistent adviseur bij Management Kompasgroep B.V. Ik vertelde mijn collega’s mijn ski-verhaal. En tijdens dat gesprek realiseerde ik mij plotseling, dat het Management KompasSysteem® (MKS) waarmee wij werken eigenlijk niet anders is dan de ski app. Het MKS geeft namelijk op dag basis direct inzicht in de kostprijs, de capaciteit en het commercieel gedrag van een ondernemer. En hoe je daarop kunt bijsturen. Het resultaat leidt altijd tot meer winst.

Binnenkort ga ik dit daadwerkelijk toepassen  bij een MKB ondernemer. Als je het leuk vindt om mijn bevindingen te volgen, blijf dan mijn blogs lezen. De volgende verschijnt over een aantal weken.

Wil je alvast meer weten over het Management KompasSysteem? Of ben je benieuwd hoe dit jouw bedrijf verder helpt?

Neem dan gerust contact op met ons.

Daan Hansen