Scroll Top

Leestip Ontwerp Betere Business

[vc犀利士
_column_text]

De inhoud van dit artikel

Leestip: Ontwerp Betere Business

De tijd dat bedrijven en dus ook accountantskantoren kunnen teren op een traditioneel businessmodel is voorbij. De behoeften van klanten veranderen steeds sneller en vaker en daar komen ook nog eens de technologische ontwikkelingen bij.

Het is daarom belangrijk om met enige regelmaat het businessmodel van jouw accountantskantoren onder de loep te nemen. Om dit succesvol te doen, helpt het je om te denken als een ontwerper. Een goede ontwerper van een businessmodel neemt actuele ontwikkelingen, concurrentie en veranderende behoeften mee in zijn ontwerp. Hierbij kan de ontwerper wel wat handvatten gebruiken.

Het boek ‘Ontwerp Betere Business’ geeft jou deze handvatten. Het boek omschrijft tools zoals:
–  Business Model Canvas;
–  Context Canvas;
–  5 Bold Steps Vision Canvas.

Deze tools helpen je om strategieën, innovaties en businessmodellen te ontwerpen die toekomstbestendig zijn. Ook geeft het boek inzicht in de juiste vaardigheden die nodig zijn in een team, om strategieën en innovaties binnen een organisatie te realiseren.

Het boek staat vol met praktijk voorbeelden van onder andere Toyota en laat je nadenken met een frisse mindset waarbij je klant centraal staat.

Wij bevelen dan ook zeker aan om dit boek te lezen. Omdat de accountancy vrij traditioneel in elkaar steekt maar zeker ook omdat jij als accountant adviseur de inhoud van dit boek direct kunt toepassen bij jouw relaties.

Het “out of the box denken” kan jouw kantoor hierbij ongetwijfeld vooruit helpen.

Het boek is geschreven door Patrick van der Pijl en te bestellen bij Managementboek.[/vc_column_text]

45