Scroll Top

Leestip: Lean Scale Up

De inhoud van dit artikel

Lean Scale Up

Heb jij een briljant idee voor jouw accountantskantoor en ben je benieuwd of jouw idee het uitwerken waard is? Met het boek ‘Lean Scale Up’ kun je je businessmodel eerder toetsen, voordat je er veel tijd, energie en geld in stopt!

Je hebt als kantoor gesproken met je klanten over hun behoeften en hoe jij hun probleem kunt oplossen. Je hebt eventueel al een minimaal vatbaar product (MVP) gebouwd. Maar hoe nu verder? Hoe kom je erachter of je businessmodel gaat werken en of je idee levensvatbaar is? Moet je nou echt heel de cyclus volgen van ontwikkelen, mislukken, itereren, bijschaven en opnieuw beginnen? Het antwoord is nee! Dit boek geeft je antwoorden op onder andere deze vragen.

Lean scale-up is een praktische handleiding. Maak kennis met kerngetallen die de output van jouw businessmodel meten. 

Verder lees je in het boek:
• hoe je een ruwe inschatting maakt van een businessmodel met behulp van eenvoudig rekenwerk;
• dat je moet stoppen met je omzet te gebruiken als maatstaf van vooruitgang, maar dat wist je natuurlijk al!;
• dat je moet rekenen met tractie, een kengetal dat je meteen ook een goede indicatie geeft van de verdere groeimogelijkheden van je businessmodel;
• hoe doelstellingen stapsgewijs verhoogd kunnen worden richting exponentieel succes op de lange termijn;
• wat je kunt leren van schijnbare mislukkingen;
• hoe je met korte lean sprints van twee weken razendsnel ideeën genereert, deze structureert en toetst.

Dit boek bevat voorbeelden van start-ups die het is gelukt om succesvol te worden met technieken uit de maakindustrie. Bedrijven als Airbnb en Hubspot gelden als goede voorbeelden.

Het boek is geschreven door Ash Maurya. Hij is ondernemer en auteur van de start-upklassieker Running Lean. Het boek is dus zeker een aanrader voor kantoren willen groeien maar zeker ook voor adviseurs die klanten willen helpen om vanuit start-up fase serieus door te groeien richting scale-up.

Het boek is te bestellen bij Managementboek.

Lean Scale up