Scroll Top

Haal jij een optimaal rendement uit jouw accountantskantoor?

Haal jij een optimaal rendement uit jouw accountantskantoor?

Hoe gaat het met het rendement van accountantskantoren en hoe hoog is het rendement van accountantskantoren? Zowel de Rabobank als ABN Amro (i.s.m. Novak en Full Finance) rapporteren dat het goed gaat in de branche. En ook de eigenaren van accountantskantoren die wij zelf spreken zijn in het algemeen positief gestemd. Maar dat het beter gaat wil nog niet zeggen, dat jij alles uit jouw bedrijf haalt wat er in zit. En, ook heel belangrijk, is jouw kantoor fit voor de toekomst?

De tarieven op samenstelwerkzaamheden zullen onder druk blijven staan. Ook wordt voorspeld dat de economische groei zal gaan afvlakken. En wat te denken van de enorme uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken. Als je dan eenmaal een uitstekende medewerker hebt weten te verleiden voor jou te gaan werken rijst gelijk de vraag: Hoe lang blijft deze man of vrouw bij mij? Wat doe je om jouw medewerkers te binden en te boeien? En wat zal op termijn het effect zijn van blokchaintechnologie?

Kortom genoeg aanleiding om juist nu stappen te ondernemen.
Een goede eerste stap is om het maximale rendement te halen uit jouw kantoor. Weet jij wat het effect is van 5% productiviteitsverbetering op jouw netto winst? Het effect hiervan is al snel 20-25% meer winst. Dus als je onder aan de streep €300.000,00 overhoudt (voor belasting) dan zal dit met 5% productiviteitsverbetering al snel €360.000,00 – €375.000,00 kunnen worden. En 5% productiviteit is sneller gevonden dan je denkt!

Beïnvloeden resultaatbepalers

Als je alle (beïnvloedbare) resultaatbepalers met 5% zou kunnen verbeteren loopt het verbeterpotentieel zelfs op tot 75-80%! Hierbij moet je denken aan tariefstelling, productiviteit, bezettingsgraad en efficiency.
En wat is het effect als jouw tarieven op termijn juist 5% dalen, bijvoorbeeld als gevolg van automatisering? Dan is het effect ook 20-25%, maar dan negatief. Als de salariskosten dan stijgen (en dat zullen ze per saldo blijven doen) blijft er van jouw winst van €300.000,00 al snel niet veel meer over.
Tenzij je in actie komt!

Wilt jij eens van gedachten wisselen over wat specifiek de effecten zijn voor jouw kantoor en wat jij zou kunnen doen om het rendement van jouw accountantskantoor te verbeteren?

Speciale rendementsanalyse tool

Met onze speciaal hiervoor ontwikkelde tool (mks.tools) kunnen wij heel snel laten zien hoeveel winstcapaciteit en rendement in jouw kantoor verborgen zit. En met onze kennis en ervaring kunnen wij je op weg helpen ook inhoudelijk de verbeteringen te realiseren. Ben jij benieuwd hoe je het rendement kan verbeteren van jouw accountantskantoor.
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

MKS.ToolsMKS.Tools