Scroll Top

Onderscheidend zijn en zakelijke doelen behalen? Een goede strategie is de basis van succes!

Onderscheidend zijn en zakelijke doelen behalen? Een goede strategie is de basis van succes!

Wil jij met jouw accountantskantoor onderscheidend zijn en zakelijke doelen behalen? Een goede strategie is de basis van succes! Een goede strategie is ook essentieel voor het bereiken van zakelijke doelen en succes op de lange termijn. Een goed doordachte strategie helpt niet alleen om de toekomst van jouw kantoor uit te stippelen en te waarborgen. Het helpt ook bij het stimuleren van de groei van het kantoor en bij het verbeteren van de dienstverlening en de klantwaarde.

Enkele belangrijke onderdelen van de strategie van een accountantskantoor is het bepalen van de koers voor de komende jaren met de bij behorende doelstellingen.

Enkele vragen voor een goede strategiekoers

Voor het bepalen van de strategiekoers kunnen kantooreigenaren zich de volgende vragen te stellen:

 • Welke klanten willen we (blijven bedienen) en wie is de ideale klant?
 • Met welke klanten gaan we stoppen?
 • In welke klantbehoeften kunnen/willen we voldoen?
 • Welke diensten moeten/willen we daarvoor aanbieden?
 • Hoe staat dit in verhouding tot de medewerkers?
 • Hoe kunnen we de medewerkers verder ontwikkelen op de benodigde competenties?
 • Welke prijsmodellen kunnen/willen we hanteren en bij welke diensten?
 • Wat kunnen we doen aan onderscheidend vermogen naar klanten en medewerkers?

Bovenstaande vragen geven vaak een heel duidelijk beeld van de koers die het kantoor de komende jaren zal (moeten) kiezen.

De waardepropositie van het kantoor

Na het antwoord op bovenstaande vragen is een belangrijk onderdeel van de strategie om de waardepropositie(s) van het kantoor te bepalen. Hierbij wordt de relatie gelegd tussen welke waarde het kantoor biedt aan welke van hun ‘’ideale’’ klanten. Vervolgens is de vraag hoe het kantoor zich met deze waardepropositie(s) kan onderscheiden van de concurrentie. Een sterke waardepropositie kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.

Implementatie en monitoren prestaties

Als je een goed doordachte strategie hebt ontwikkeld is het vervolgens belangrijk om hem te implementeren. Voor het implementeren van de ontwikkelde strategie is het belangrijk om concrete acties en doelstellingen te bepalen. Dit bevat onder andere het vaststellen van een Actieplan met periodieke doelstellingen die gemeten kunnen worden.

Vervolgens is het van belang om de voortgang te monitoren en om behaalde prestaties ook daadwerkelijk te meten. Dit zorgt namelijk voor tijdig inzicht in de prestaties en de koers die gevaren wordt. Door dit periodiek te doen kan tijdig worden bijgestuurd waar nodig en eventuele problemen en/of obstakels kunnen worden opgelost of weggenomen.

Kort samengevat, een goed doordachte en geïmplementeerde strategie is van essentieel belang voor het succes van een accountantskantoor. Het helpt het kantoor om zich te onderscheiden van de concurrentie, de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verbeteren en de groei en toekomst van het kantoor vorm te geven.

Ben jij eigenaar van een accountantskantoor en sta jij op het punt om essentiële keuzes te maken voor jouw kantoor of wil je de strategie van jouw kantoor eens verder aanscherpen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wie weet kunnen we iets voor jou betekenen!

WIL JIJ JOUW KANTOOR EN KLANTEN HELPEN BIJ HET REALISEREN VAN MEER WINST EN WAARDE?

Het (MKS®) ManagementKompasSysteem® is een methodiek speciaal ontwikkeld voor het begeleiden van MKB ondernemers. Met als hoofddoel: inzicht, focus, rust en meer winst. Het MKS bestaat uit handvatten die je helpen bij het adviseren van iedere ondernemer, groot of klein en onafhankelijk van de branche.

Met het MKS zorg je voor:

 •  Stuurinformatie;
 • Onderscheidend vermogen;
 • Een gestructureerde en inspirerende adviesmethode;
 • Een concrete aanpak om te werken aan rendementsverbetering en waardecreatie;
 • Een nieuwe verdienmodel gebaseerd op toegevoegde waarde;
 • Nog meer plezier in het werk.

Meer weten over Management Kompasgroep B.V., of hoe wij vanuit ons kantoor in Venray accountants en bedrijfsadviseurs begeleiden en ondersteunen wij bij het implementeren van de MKS methode? Neem dan contact met ons op.

Onderscheidend zijn en zakelijke doelen behalen? een goede strategie is de basis van succes!